СНСД: Разговори Вучића и Додика у функцији унапређења односа

БЕОГРАД: СНСД поздравља опредељење Српске и Србије да и даље заједнички раде на унапређењу међусобних односа, саопштено је данас из те странке.
vucic dodik tanjug
Фото: Tanjug/ Dragan Kujundžić

Како се наводи, и данашњи разговори председника Србије Александра Вучића и српског члана Предсдништва БиХ Милорада Додика су били у функцији унапређења односа.

Истиче се да су добри односи Републике Српске и Србије међу најважнијим приоритетима политике СНСД.

"Они су претходних година достигли највиши ниво кроз политичко разумевање, планске активности на реализацији заједничких пројеката од стратешког значаја, посебно у области саобраћајне инфраструктуре и енергетике", указује се у саопштењу.

СНСД поздравља подршку и допринос Србије развоју локалних заједница у Републици Српској кроз различите пројекте, чиме је дала немерљив допринос свеукупном развоју Републике Српске и настојањима тамошњих институција на прављењу бољих услова за живот грађана.

Такође, у тој странци сматрају да о сваком конструктивном предлогу, важном за побољшање позиције Републике Српске и српског народа у целини, треба разговарати.

"Сигурно је да ће додатном оснаживању наших свеукупних односа допринети и Велики сабор Србије и Српске, који је данас договорен, као и заједничка седница две владе", закључено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести