Срби у Вуковару нападнути наводно због навијачких страсти

ЗАГРЕБ: Због напада на припадника навијачке групе "Гробари" београдског Партизана, прошле седмице на паркиралишту у Вуковару, тамошње тужитељство спровело прво испитивање четворице доступних осумњиченика, од којих је за двојицу затражило одређивање истражног затвора, што је суд одбио.
vukovar
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Осумњичени 25-годишњак је, према сумњама Општинског државног тужилштва, с годину млађим суосумњичеником окупио припаднике "Бед Блу Бојса" како би се обрачунао са од раније познатим "Гробаром", за којег је сазнао да се налази у једном вуковарском кафићу, пренела је Хина.

Потом је тројици познатих и четворици засад непознатих осумњичених препустио унајмљени комби како би тешко повредили тог мушкарца с којим се, према наводима тужилаштва, раније сукобљавао због његове припадности групи навијача београдског Партизана.

Наоружани чекићима и палицама жртву чекали на паркиралишту хотела.

Другоосумњиченог терете да је комбијем одвезао нападаче до Трга Републике Хрватске, на паркиралиште хотела где су наоружани дрвеним палицама и чекићима чекали жртву, док су се скривали иза дрвених кућица, обучени у тамну одећу и прекривене главе.

Мушкарац којег су чекали на паркиралиште је изашао с још двојицом, па су нападачи сву тројицу попрскали сузавцем по лицу и кренули у напад палицама и чекићима.

Опстинско државно тужилаштво је најавило жалбу против решења жупанијског судије истраге који је одбио предлог да се двојици осумњичених одреди истражни затвор, одредивши им уместо тога мере опреза.

Првоосумњичени двојац терете за кривично дело помагања у покушају тешке тјелесне повреде, а осталу двојицу за покушај тешке телесне повреде.

Након што су у четвртак у центру Вуковара нападнута двојица младића српске националности, портал Новости објавио је видео снимак напада, на којем се види како особе обучене у црно притрчавају младићима, бацају их на земљу и шутирају.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести