Србија данас: Воља Зеленовића пре здравља грађана

Бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић из дана у дан покушава да продужи свој останак на власти, иако му је народ рекао да га на челу града више не жели!
nebojsa zelenovic MC
Фото: mc.rs

У ту сврху користи све, па чак и осетљиву епидемиолошку ситуацију у Шапцу за коју је у великој мери директно одговоран.

Подсећамо, Зеленовић је после неуспелог покушаја да поништи изборе у Шапцу, пошто га је Српска напредна странка победила са 12 хиљада гласова, смислио монструозан план, а то је да по сваку цену одложи понављање избора на 27 бирачких места, што је наложио Управни суд.

У циљу одлагања избора, коначног завршетка изборног процеса и признања потпуног пораза, Зеленовић и његов ментор Душан Петровић одлучили су да злоупотребе епидемиолошку ситуацију у Шапцу. Референтна установа, Градски завод за јавно здравље је, видевши опасност од пораста броја заражених у Шапцу, у више наврата упозорио Зеленовића да је неопходно пооштравање мера у граду, у циљу заштите становништва.

Зеленовић није реаговао, његов план био је увођење ванредне ситуације у граду, чему претходи пораст броја заражених, у нади да ће му управо ванредна ситуација одложити понављање избора и омогућити још који дан на власти. Као да вирус Ковид не постоји, у Шапцу је организовао чак три јавна догађаја- Ружу липолиста, коњичке трке и седницу Главног одбора Демократске странке.

Јасно је да му здравље грађана није приоритет у односу на седење у фотељи још неко време, да је другачије, учинио би нешто по питању поштовања мера, које је донео Кризни штаб, а које се у граду уопште не поштују. Напротив, кафићи раде, окупљања више од десет особа нису спречена, а и у градски превоз улази се без маске.

Зеленовић опет не реагује, чак ни апелом, јер, као што је већ свима јасно, његови приоритети су други и свима јасни, штоо дуже на власти, по сваку цену, упркос изборној вољи Шапчана и по цену њиховог здравља.

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести