Србија данас: Зеленовић гура град у ванредну ситуацију

Бивши градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, после изборног дебакла који је доживео 21. јуна у покушају да, упркос вољи народа, остане на власти још који дан, прибегао је најболеснијем плану који је могао да смисли. 
nebojsa zelenovic MC
Фото: mc.rs

Да су му Шапчани потпуно небитни и да је спреман на све да задржи  фотељу, сведочи монструозна идеја да у Шапцу уведе ванредну ситуацију и у помоћ позове вирус Ковид 19 само да би спречио понављање избора на 27 бирачких места у складу са одлуком Управног суда. 

Без икакве консултације са владиним кризним штабом и без њиховог одобрења, проглашавајући себе за највећег стручњака, Зеленовић из чисто политичких, а не здравствених и епидемиолошких разлога, улази у процедуру увођења ванредне ситуације у Шапцу. У намери да по сваку цену изигра вољу народа исказану на изборима и победу Српске напредне странке, Зеленовић је наредио градском штабу за ванредне ситуације да му и формално предложи увођење ванредне ситуације у Шапцу. 

Нема везе што Шабац није био нити је сада жариште вируса. Зеленовић у страху од губитка власти плаши народ вирусом не презајући ни од најцрњих лажних прогноза само да би задржао фотељу. О томе да уствари не брине за Шапчане него за своју власт сведочи и чињеница да се три пута оглушио о апеле и процене Градског завода за јавно здравље да пооштри мере у граду.

Скандалозно и нељудски пустио је да се вирус шири иако је имао званичне препоруке шта треба да уради. Градски завод за јавно здравље је већ три пута и то 20.6,  23.6, и 26.6 тражио од градског штаба оштрије мере у вези са сузбијањем вируса и о томе постоје писани трагови. 

Међутим, Зеленовић на то није обраћао пажњу чекајући повољан тренутак да уведе ванредну ситуацију, јер му намера није да заштити здравље Шапчана већ да увођењем ванредне ситуације спречи оно што се спречити не може и што је народ на изборима захтевао- да Шабац воде српски напредњаци, а не људи који су зарад опстанка на власти спремни да угрозе и здравље  народа. 

(Србија данас)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести