Србија мора реаговати на непријатељско деловање Црне Горе

БЕОГРАД: Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић изјавио је данас да после хапшења Небојше Медојевића и претњи хапшењем других српских опозиционих лидера у Црној Гори, Србија коначно мора да реагује на континуирано непријатељско деловање Црне Горе према нашој држави и према српском народу.
Nenad Popović foto: Tanjug
Фото: Tanjug

У саопштењу за јавност, Поповић, који је и министар у Владфи Србије, рекао је да "не треба заборавити ни то да је Црна Гора недавно дала подршку лажној држави Косово у покушају да постане чланица Интерпола, што је био нови акт непријатељства уперен против државних и националних интереса Србије".

"Режим Мила Ђукановића признао је лажну државу Косово и гласао је да та криминална творевина буде примљена у Унеско. Тај режим наставља да спроводи идентитетски геноцид на Србима у Црној Гори, протерујући српске писце из читанки, тај режим наставља да прогони Српску православну цркву и њене свештенике, тај режим је послао своје војнике на српско Косово, као део снага НАТО-а који је бомбардовао Србију и Црну Гору, тај режим је забранио улазак у Црну Гору Матији Бећковићу и другим српским интелектуалцима, тај режим поништава историју и идентитет Црне Горе. Коначно, тај режим данас хапси и прогони политичке неистомишљенике као у најцрњим диктатурама. 

Доста је попуштања, ћутања и толерисања репресије и насиља којима је изложен српски народ у Црној Гори", навео је Поповић.

Он је истакао да "Србија мора најоштрије да реагује према онима који прогоне српски народ и Цркву у Црној Гори, а који се ни по чему не разликују од шиптарских терориста који управљају привременим органима власти у Приштини".

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести