Србија већ дала око 50 милиона евра Српској

БЕОГРАД: Сарадња Републике Српске и Србије никада није била боља него последњих година, оценио је данас градоначелник Источног Сарајева Љубиша Цхосић, наводећи да је Србија кроз три круга помоћи већ дала скоро 50 милиона евра општинама у Републици Српској.
Republika Srpska
Фото: Република Српска
Ћосић је за Тањуг, уочи сутрашње заједничке седнице влада Србије и Републике Српске у Источном Сарајеву, изразио задовољство што се седница први пут одржава у том граду, подсетивши да је до сада увек била у Бањалуци.
 
Истакао је да ће на седници бити донете важне одлуке и навео да ће Влада Србије подржати неке од инфраструктурних активности у општинама у саставу Источног Сарајева.
 
"То је велика ствар, поготово имајући у виду да је Влада Србије већ кроз три круга помоћи пружила скоро 50 милиона евра општинама у Републици Српској, а реч је неких 45 општина. То значи да су готово све општине добиле новац за реализацију крупних инфраструктурних пројеката које иначе саме не би могле реализовати", истакао је Цхосић.
 
Након заједничке седнице влада, руководство Србије и Републике Српске ће на Дрини, у општини Фоча, положити камен темељац за изградњу Хидроелектране Бук Бијела, а Цхосић истиче да ће тај пројекат у великој мери појачати енергетски потенцијал Републике Српске и Србије.
 
"Дрина је значајан потенцијал. То је река која нас спаја и ако се искористи у економске сврхе, као што ће то бити урађено на овај начин, то ће сигурно допринети и јачању привредних биланса Србије и Републике Српске", рекао је Цхосић и додао да ће изградњом хидроелектране бити запослен значајан број људи и повећан обим производње електричне енергије.
 
Истакао је да осим политичке, Влада Србије пружа и економску подршку Републици Српској и додао да је то сваким даном све видљивије.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести