Српска листа: Албански медији настављу психолошки рат против Срба

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Албански медији настављају психолошки рат против српског народа на северу Косова и Метохије са циљем застрашивања и припреме нових насилних акција против слободомислећих и угледних грађана, саопштила је Српска листа.
Srpska lista Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Подсећају да је слична медијска кампања у албанским медијима претходила погрому који је спроведен над Србима 17. марта 2004. године у коме су страдале десетине српских села и засеока, српске светиње и који је дефинитивно уништио могућност повратка расељених Срба, као приликом недавних дешавања и једностраних насилних акција Приштине на северу.

"Цртање мете на чело угледних грађана и њихових породица и објављивање фотографија њихових породичних кућа које су настале кршењем закона који гарантује право на приватност грађана, албански медији, а пре свих јавни сервис Приштине, креирали су листу за одстрел и јавни позив на линч", наводи се у саопштењу.

Истовремено овај јавни сервис, указује се, који својим новцем плаћају и Срби са КиМ, ниједном до сада није објавио причу о злочинима против српског народа, али ни о тероризму који нараста на Косову и Метохији, а о чему сви западни медији пишу годинама. 

Очигледно су, истиче се, уредници овај наручени текст објавили кршећи све норме и правила струке, али је много опасније то што су на овакве текстове прећутали ОЕБС и остале међународне организације које су у обавези да врше мониторинг рада медија.

Српска листа је позвале грађане да буду уздржани и не наседају на провокације. "Свако живо биће, па и Срби на Косову и Метохији, имају право да живе у слободи и миру. Нашу слободу и мир су у обавези да штите КФОР и остале међународне организације, а уколико то не буду желели позивамо нашу државу да у складу са наређењима врховног команданта Александра Вучића заштити српски народ на Космету", наводи се. 

Очигледно је, кажу, да се усијаним главама у Приштини није свидело успостављање новог нивоа поштовања и сарадње наше земље и Републике Француске па покушавају да једностраним потезима створе нову реалност на Космету.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести