Српска листа: Приштина жели климоглавце у Скупштини Ким

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Српска листа у саопштењу за медије критикује Раду Трајковић, Ненада Рашића, Слободан Петровића и породицу Јаблановић због изјава којима подржавају одузимање права гласа Србима на КиМ који поседују српска документа.
Srpska lista Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Таквим су изјавама још једном подсетили све Србе "ко су ови послушници Приштине и слуге неких амбасада", поручују из Српске листе.

"У 21. веку, у намери да се одузме основно политичко право Србима, да себи бирају представнике који ће се борити за њихове интересе, изборна комисија Приштине је на захтев Слободана Петровића, познатог ћутолога који никада није осудио ниједан напад на Србе, показала да Приштина жели да у Скупштини седе климоглавци који су заборавили ко су, шта су, и коју славу славе, ако је славе", наводи СЛ у саопштењу.

Како кажу, такво понашање је њихова "улазница за којом желе да плате Аљбину Куртију како би ушли у будућу Владу у Приштини, а након што је сам Курти, промотер тзв. Велике Албаније, изјавио да за ове борце против српског јединства, српског народа, српске државе и Српске листе, увек има места у његовој Влади".

То је истовремено, тврде у СЛ, "пример какве изборне услове прижељкује Ђиласов Савез за Србију, пошто чланови његовог Савеза поздрављају антисрпску, противзакониту одлуку којом се Србима одузима право гласа".

СЛ, међутим, поручује Савезу за Србију да ће са својим народом поразити њихове "миљенике Раду, Слобу и Јаблана", те да ће исто тако српски народ и Српска напредна странка поразити и СзС на следећим изборима.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести