Српска листа у једној општини иде у други круг

ПРИШТИНА: У свих десет општина са српском већином на локалним изборима на КиМ победили су кандидати Српске листе за градоначелнике, подаци су Централне изборне комисије. 
Srpska lista  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Представници Српске листе су у девет општина место градоначелника обезбедили већ у првом кругу, док су у једној, опет са највише гласова, ушли у борбу за други круг. 

На основу података објављених на сајту ЦИК-а, највише гласова у овим општинама освојио је нови градоначелник Грачанице Срђан Поповић, за кога је, од укупног броја изашлих, гласало 87,88 одсто бирача. 

Следи градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић, који је освојио 80,19 одсто гласова изашлих, а за градоначелника Ранилуга Градимира Микића гласало је 77,62 одсто.

У Штрпцу је 74,02 одсто изашлих бирача свој глас дало Братиславу Николићу, а у Звечану је 69,26 одсто гласало за Вучину Јанковића. 

Горан Ракић је у Северној Митровици освојио 66,97 одсто гласова, а у Лепосавићу је 3.942 бирача гласало за Зорана Тодића, што је 62,18 одсто од укупног броја изашлих на јучерашње локалне изборе на КиМ.

Градоначелник општине Партеш Драган Петковић освојио је 58,95 одсто гласова, Светислав Ивановић, градоначелник Новог Брда, освојио је 54,97 одсто гласова, док је Страхиња Спасић председник општине Клокот освојио 42,08 одсто гласова од укупног броја изашлих бирача у тој општини и ићи ће у други круг. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести