Српска листа: Злочинци нас нису уплашили

ПРИШТИНА: Они који данас живе на КиМ доказ су да их злочинци нису уплашили и да српске жртве нису заборављене, саопштила је Српска листа поводом 14 година од погрома над српским народом 2004. године.
Srpska lista  Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Као народ на данашњи дан имамо обавезу да сећајући се невино страдалих и захтевајући да се овај злочин расветли, а организатори казне, не дозволимо да нам се овако нешто икада више понови. Иако је некажњавање злочина над Србима постала пракса и међународних и локалних судова, морамо истрајати у борби за правду јер је она спора али достижна, објавила је Српска листа на свом сајту.

Листа је подсетила да се пре 14 година на простору КиМ десило страшно етничко чишћење у коме је страдало 35 српских манастира и цркава, више од 800 породичних домова, етнички је од Срба очишћено шест градова и девет села, а осам Срба убијено.

До данас нема судског епилога како би организатори тог оркестрираног злочина одговарали за своја злодела, истиче се и указује на то да је од 2004. године повратак Срба на ниском нивоу и скоро неприметан.

Након свих страшних злочина који су се десили српском народу пред очима међународних мировних снага од њиховог доласка на Косово и Метохију погром је нажалост успео да протера више хиљада Срба и пошаље поруку да за Србе неће бити места на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Српске листе, уз оцену да је тужно што је остварена намера оних који су организовали погром.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести