СРС: Петиција за укидање извршитеља

БЕОГРАД: Посланик Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ изјавио је да СРС од данас почиње акцију прикупљање потписа за петицију којом ће тражити укидање јавних извршитеља у Србији.
SRS
Фото: SRS

"Мислимо да је Закон о извршењу, који је донет 2011. године, а потврђен 2015, донео само беду и сиромаштво грађанима Србије, да се један број људи неосновано богати на рачун грађана који имају финансијске проблеме. Уколико постоји потреба за извршењем то треба да буде у рукама државе, а не у рукама приватних лица", рекао је Шешељ на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, јавни извршитељи су се претворили у својеврсну мафију, не презају ни од чега, немају никаквих моралних скрупула и у стању су да истерају немоћне људе из својих кућа.

Он је рекао да је изменама Закона предвиђено да ће јавни извршитељи убудуће моћи и да ухапсе онога ко се противи исељењу, а трошкови исељења ће ићи на терет особа које се исељавају.

"То треба да се укине. За постојање јавних извршитеља у Србији не постоји никакав разлог. Надамо се да ћемо врло брзо прикупити довољан број потписа како би се то нашло на дневном реду Скупштине Србије", рекао је Шешељ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести