ССП и ЛСВ осудили иступ Мише Вацића

БЕОГРАД: Странка слободе и правде (ССП) и Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) осудиле су данас, у одвојеним саопштењима, обраћање председника Српске деснице Мише Вацића против воље организатора на отварању изложбе "Капија и кад боли, истина је лијек" у београдском Центру за културну деконтаминацију.
lsv
Фото: LSV

ССП сматра да Вацић има подршку власти и да је "његов упад" још једна у низу акција које изазивају узнемирење јавности и пристојних грађана који су навикли на миран живот у коме се људи међусобно уважавају.

Та странка поручује да је Београд увек био и да ће бити космополитски град у коме мора бити места за све људе који имају различита мишљења и у коме мора бити простора за све људе који имају различита мишљења.

ЛСВ оцењује да Вацићев упад последица изостанка јасне политике осуде ратних злочина из 90-их година и њиховог константног негирања.

"Вацићу ово није први инцидент, а блага казнена политика, или њен потпуни изостанак, доприносе понављању кривичних дела", истиче се у саопштењу и додаје да ЛСВ тражи строге казне за све који позивају на мржњу, негирају злочине и вређају жртве.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести