Стаматовић: Становници и посетиоци Чајетине безбедни

ЧАЈЕТИНА: На територији општине Чајетина није уведено ванредно стање, већ су донете Наредбе о хитним превентивним мерама у циљу смањења ризика од ширења заразне болести ковид-19, како би сви грађани општине али и сви туристи и посетиоци Златибора били безбедни током свог боравка на тој планини, изјавио је данас председник општине Чајетина Милан Стаматовић.
milan stamatovic, medija centar
Фото: mc.rs

Стаматовић, који је и комадант Штаба за ванредне ситуације, додао је и да нема разлога за бригу и ширење панике јер је ситуација у Чајетини и на Златибору сасвим нормална и уобичајена.

Према његовим речима, међу донетим превентивним мерама су и обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору и поштовање међусобног растојања од два метра, константна дезинфекција тргова, улица, паркова али и просторија јавних објеката.

Такође, додао је он, ограничен је рад угоститељских објеката од 6 сати до 23 сата уз забрану организовања славља и прослава, а у складу са препорукама на нивоу целе Србије.

Стаматовић је додао и да је у оквиру Туристичке организације Златибор формиран информациони центар који ће давати податке у вези са донетим превентивним мерама на територији општине Чајетина.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести