Стаматовић: Вучић да посредује у дијалогу власти и опозиције

ЧАЈЕТИНА: Председник Здраве Србије Милан Стаматовић оценио је данас да једино председник Републике, а не странци или представници републичких власти које не носе пун легитимитет са претходних парламентарних избора, може да буде мериторан и објективан посредник у дијалогу власти и опозиције о изборним условима.
Stamatovic Foto: Tanjug/ video
Фото: Tanjug

Стаматовић сматра да би председник Србије могао и да се повуче са места председника Српске напредне странке и тако, "у неутралном својству и с пуним ауторитетом, допринесе постизању договора између владајуће коалиције и опозиционих странака".

Тиме би се, како оцењује, спустиле тензије и успоставило веће поверење између свих политичких актера у нашој земљи и послао позитиван сигнал да је могућ међустраначки договор, све са циљем да се обезбеде равноправни изборни услови.

Он је додао да би Вучић таквим чином поправио и свој преговарачки положај у Бриселу јер би га "у будућим неравноправним разговорима о Косову и Метохији са представницима Приштине и Европске уније искрено подржао и највећи део српске опозиције", наводи се у саопштењу Здрве Србије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести