Стаматовић: Вучић да посредује у дијалогу власти и опозиције

ЧАЈЕТИНА: Председник Здраве Србије и општине Чајетина Милан Стаматовић изјавио је данас да би посредник у будућем дијалогу између власти и опозиције око унапређења изборних услова требало да буде председник Александар Вучић, као легитимни и легални председник свих грађана, а не представници законодавне или извршне власти који, како је навео, не носе пун легитимитет са последњих парламентарних избора.
milan stamatovic, medija centar
Фото: mc.rs

Стаматовић је, како је саопштила његова странка, казао како сматра да би власт на државном нивоу у сусрет наредних избора требало да "изађе у сусрет оправданим захтевима опозиције за побољшање изборних услова".

Председник ЗС, иначе један од оснивача бившег Савеза за Србију и председник једне од ретких локалних самоуправа у Србији у којима на власти није Српска напредна странка, осврнуо се на поједине критике у јавности и коментаре из опозиције да се "приклонио Вучићу и СНС".

"Није се, као што недуховито зборе неке моје колеге из опозиције, ''Стаматовић приклонио Вучићу'', већ је председник Републике Србије дошао на отварање капиталног пројекта за српски туризам, најдуже панорамске гондоле на свету, коју је, искључиво сопственим средствима, изградила општина Чајетина, на чијем сам челу", поручио је Стаматовић.

Лидер ЗС указао је у саопштењу на све потешкоће са којима се чајетинска локална самоуправа сусретала у последње три године трпећи, како је нагласио, "страховите опструкције и притиске из дела извршне власти на нивоу државе", али је навео да му је драго да је на отварању "Златиборске гондоле" био и председник Вучић, који је, према речима Стаматовића и сам казао да је у питању велики догађај за целу Србију, најавивши озбиљна улагања у цео Златиборски округ.

"То не значи да је ЗС, од јуче, у некаквој посебној љубави са СНС-ом, као што никада нисмо били ни у рату са искреним патриотама међу напредњацима. ЗС је и надаље власт у Чајетини, али и принципијелна опозиција свим лошим потезима власти на вишим нивоима, као и савезник здравим односима, свакој здравој идеји и акцији која је у интересу грађана", закључио је Стаматовић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести