Станивуковић: Вучић је много урадио за Бањалуку

БАЊАЛУКА: Председнику Србије Александру Вучићу додељен је Кључ Града Бањалука са Повељом Почасног грађанина, а градоначелник Драшко Станивуковић каже тим поводом да је српском председнику упућен позив да дође на Дан тог града, 22. априла.
Drasko Stanivukovic Foto: PDP
Фото: ПДП/Драшко Станивуковић

Станивуковић истиче да је Вучић урадио много за Бањалуку, не само у време пандемије вируса корона, већ и много пре тога и због тога је бањалучка Скупштина града једногласно одлучила да му додели Кључ града са Повељом Почасни грађанин.

Реч је, каже Станивуковић, о више од 70 милиона евра разних видова подршке.

“Имамо наговештај да ће Влада Србије и Београд бити партнер Бањалуци и у другим важним пројектима како ове, тако и наредних година, те да се политика званичног Београда према Бањалуци не мења, с обзиром на то да су се десиле промене у Бањалуци, што је за нас важно”, рекао је Станивуковић.

Он је навео да је Вучићу упућен позив да посети Бањалуку 22. априла, на Дан града, “уз разумевање да уколико му то обавезе не дозволе тај позив може да се односи и на 24. и 25. април”.

“Радимо и на томе да ступимо у контакт са нашим највећим спортистом Новаком Ђоковићем, којем је 2015. године додељено исто признање, али му није уручено због његових обавеза”, рекао је Станивуковић, пренели су бањалучки медији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести