Станивуковић: За Бањалуку је част што је Вучић почасни грађанин

БАЊАЛУКА: За Бањалуку је част што је за почасног грађанина добила председника Србије Александра Вучића који је увек био спрема да помаже и улаже у тај град и Републику Српску, изјавио је данас градоначелник Драшко Станивуковић и нагласио да је Вучић заслужио признање које му је додељено на данашњој свечаности поводом Дана Бањалуке.
Drasko Stanivukovic Foto: PDP
Фото: ПДП/Драшко Станивуковић

“Кад бисмо одузели све што су председник Србије Александар Вучић, Влада Србије и грађани Србије до сада урадили за РС и узели у обзир само оно што је данас договорено, председник Вучић заслужује да буде почасни грађанин нашег града”, рекао је Станивуковић за Тањуг.

Указује да су на састанку Високог савета за сарадњу Србије и РС договорена два значајна пројекта на које је, како каже, Бањалука чекала годинама, а то су изградња школе у Врбању и моста у Чесми.

Станивуковић је казао да насеље Врбањ са неколико хиљада становника годинама чека да добије школу, а да је мост у Чесми срушен у поплавама 2014. године и да су мештани тог насеља седам година одсечени од дела Бањалуке.

“Бањалука то није добила за неколико година, а добила је данас, на свој рођендан и све је договорено као из рукава. То ми као младом градоначелнику даје додатни ентузијазам и ветар у леђа и значи додатну блискост која се рађа између Бањалуке, РС и нашег народа у Србији”, рекао је Станивуковић који се данас у Бањалуци састао са градоначелником Београда Зоран Радојичићем.

Додао је да ће са колегом из Београда разговарати о наставку заједничке сарадње и реализацији пројеката које ће подржати Влада Србије у жељи да помогне Бањалуци.

Градоначелник Бањалуке је рекао да је тај град последњи пут добио инвестиције 2002. и 2004.године, а да су данас добили гаранције да Србија својим ауторитетом може да утиче на инвеститоре да отворе погоне у Бањалуци.

Станивуковић је навео да су тема разговара са Радојичићем били и заједнички културни пројекти, попут Крајишке куће која ће бити отворена у Београду.

“Договорено је да производи домаће радиности из нашег краја имају своје место у престоници Србије, а нама је то изузетна част”, рекао је Станивуковић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести