Станковић: Нећу бити саветник у косовској влади

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Александар Станковић, кога је косовски премијер у оставци Аљбин Курти данас именовао за свог саветника испред српске заједнице, изјавио је да неће прихватити ти функцију јер не жели да буде део косовске владе.
pristina, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Станковић је рекао "да не жели да буде део косовске владе јер Српска листа није део коалиције са (Куртијевим) Самоопредељењем".

Нећу прихватити, одбијам и повлачим се. Мислио сам да ћу нешто друго добити и да ћу бити упослен у администрацији, а не директно у косовској влади, објаснио је Станковић за Косово онлајн.

Он је потврдио да је данас именован за саветника и то на личну иницијативу косовског премијера, али је нагласио да се повлачи са функције, уз нагласак да није члан ни једне странке мада је, како наводи, подржавао Српску листу од њеног самог оснивања.

Станковић је истакао да нема никакве везе са странком Ненада Рашића кога је први пут упознао данас јер су, како је објаснио, истовремено били код Аљбина Куртија.

Вршилац дужности косовског премијера именовао је данас Ненада Рашића за директора Канцеларије за заједнице при кабинету премијера.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести