Стано: Без састанка Београда и Приштине ове недеље у Бриселу

БРИСЕЛ:  Портпарол ЕУ Петер Стано каже да ће се делегације Београда и Приштине наћи у Бриселу у "одвојеним билатералним посетама", али је и искључио могућност наставка дијалога о нормализацији односа током ове недеље.
Brisel, pregovori  foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"То се неће догодити ове недеље. Постоје различите спекулације о томе да се представници Београда и Приштине састају ове недеље у Бриселу што се неће догодити", каже Стано.

Петер Стано је поводом јучерашњих најава из Приштине и Београда о посетама премијера Авдулаха Хотија и председника Србије Александра Вучића Бриселу објаснио да они долазе у "одвојене посете", где ће се састати са ЕУ званичницима.

У дипломатским изворима за Танјуг је речено да би председник Србије и током петка (26. јуна) требало да у Бриселу разговара са највишим представницима ЕУ институција.Када је реч о наставку дијаога Београда и Приштине, Петер Стано подсећа да ЕУ наставља свој пун ангажаман на том пољу и као доказ тога наводи посете специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчак Приштини и Београду.

”Као резултат његових разговора можемо да најавимо да ће дијалог Беогрда и Приштине бити настављен у јулу”, поручио је Стано.Портпарол ЕУ каже да конкретног датума још нема, али да су се обе стране договориле да наставе дијалог и да се тренутно ради на утврђивању датума за то у јулу.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести