Стано: Нетачно да ће ЕУ сутра представити споразум

БРИСЕЛ: Портпарол високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Петер Стано изјавио је данас да су нетачне медијске спекулације о томе да ће на састанку представника Београда и Приштине у Бриселу бити представљен нацрт споразума према којем се очекује да Србија призна независност Косова. 
eu
Фото: Tanjug / arhiva

Он је за Глас Америке рекао да ЕУ има правило да не коментарише медијске спекулације, али да би он у овом случају желео да "експлицитно одбаци" спекулације у вези са сутрашњим састанком експерата и темама тог састанка.

"Након што је дијалог обновљен на највишем нивоу, наставља се серијом састанака на експертском нивоу, што је део текућег процеса. Сутрашња агенда ће укључити питања расељених и економске сарадње", рекао је Стано. 

Београдске "Вечерње новости" објавиле су у уторак увече, позивајући се на дипломатске изворе, да ће делегацији Београда која у четвртак путује на разговоре са Мирославом Лајцаком и представницима приштинских институција у седишту Европске уније бити уручен нацрт свеобухватног споразума, који подразумева де факто признање Косова од Србије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести