Стефановић: Цветковић дао изјаву полицији, данас иде кући

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је новинар Стефан Цветковић завршио давање изјаве полицији, извештај је достављен тужиоцу и сада је тужилаштво на потезу, а Цветковић ће се током дана вратити кући, жив и здрав.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Министар је, гостујући у јутарњем програму РТС-а, рекао да је у целом случају и самој Цветковићевој изјави било нелогичности, шсто је, каже, показао и полиграф.

"На пример, један од кључних фактора је био да је сат пронађен испод возила, са тог сата смо узели све отиске и узорке ДНК и утврдили да се ту налазе само Стефанови отисци", рекао је Стефановић.

Наводећи друге нелогичности, он је навео да су очевици изјавили да су на лицу места чули нормалан разговор људи који је трајао неко време и након тога престао, док Стефан каже да су га извукли из кола и пребацили...

"Нелогично је и то што је рекао да је праћен, да се зауставио на једној пумпи и да је ту било и возило које га је пратило. Ми смо прегледали снимке за цео дан и установили да нема ни његовог нити било код другог возила", каже министар.

Постоје, додаје, и неколико питања за која је полиграф показао да Цветковићев исказ није тачан.

"Очекујем да ће Стефан сарађивати са органима истраге и да ће морати да буде добар грађанин и тужиоцима да све информације, да ће се сетити свега чега треба да сети. Једно од питања је и да ли је у овоме учествовао неко из његовог личног окружења. Он је рекао да није, а полиграф је показао да то није тачно", истакао је Стефановић.

Изразио је очекивање да ће Цветковић дати сва разјашњења "јер је потпуно јасно да је у овоме учествивало више лица, па да видимо ко све и зашто".

"Стефан ће данас бити у својој кући, он је све време био на безбедном месту, урађене су све здравствене анализе, добро је - жив је и здрав", рекао је министар.

Он је закључио да ће овај случај морати да се разреши, истакавши да је Србија стабилна и безбедна земља, где се не дешавају тешки случајеви као у неким другим европским земљама.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести