Стефановић: Губе у покушају да нас заваде са ЕУ и Русијом

БЕОГРАД: Потпредседник Владе Србије и члан Председништва СНС Небојша Стефановић поручио је данас појединим лидерима опозиције да нису зрели за управљање Србијом.
Stefanovic Nebojsa/Tanjug/Sava Radovanovic
Фото: Танјуг/Сава Радовановић/Небојша Стефановић

"Бахатост, упад у државне институције, претње судијама и тужиоцима, и свим другим грађанима који не мисле као они и све остале бестијалности које су спремни да ураде само због власти показују да нису зрели за управљање Србијом", написао је он у ауторском тексту у Вечерњим новостима, у коме апострофира Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Млађена Ђорђевића.

Како је додао, таква опозиција није зрела да на било који начин покаже грађанима да макар мали део њих треба да јој укаже поверење.

"И не треба да губе време покушавајући да нас заваде ни са ЕУ, ни са Русијом. Они то свакако не могу нити имају капацитета да то учине", написао је Стефановић.

Додао је и да би делу опозиционих лидера било боље да размисле какве поруке упућују грађанима Србије.

"Зашто их деле свакога дана и зашто покушавају да направе атмосферу хаоса, у којој Србија не може ништа добро да добије", закључио је он.

Додао је и да је Ђилас "истурио" Бошка Обрадовића и Млађена Ђорђевића у покушају да наруше односе између Русије и Србије, руског и српског народа или макар између извршних власти.

"Али подсетићу сву тројицу да Владимир Путин није доделио орден ниједном од њих, већ Александру Вучићу, добро водивши рачуна ко је онај с ким има партнерске односе, и ко поштује пре свега своју земљу", наводи се у ауторском тексту.

Он је подсетио и на туче малинара и полиције 2011. године и оценио да је то демократија у време владавине Драгана Ђиласа, Бориса Тадића, Борка Стефановића и Вука Јеремића.

Како је оценио, медији под Ђиласовом контролом немају ни речи о убиству Ранка Панића на демонстрацијама 2008. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести