Стефановић и Сијарто о сарадњи и миграторној ситуацији

БЕОГРАД: Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са министром спољних послова и трговине Мађарске Петером Сијартом о сарадњи двеју земаља, као и о актуелној миграторној ситуацији.
Stefanović i Sijarto  Foto: MUP Srbije
Фото: Стефановић и Сијарто Фото: МУП Србије

Стефановић је упознао Сијарта са мерама појачаног надзора државне границе које је Република Србија предузела и оценио да је тренутна ситуација стабилна, као и да Министарство унутрашњих послова прати дешавања на грчко-турској граници.

Сијарто је Стефановића упознао с позицијом Мађарске по питању актуелне миграторне ситуације и истакао да ће Мађарска наставити са упућивањем својих полицијских службеника на српско-македонску границу у оквиру пројекта Европске уније "Управљање миграционом ситуацијом".

Двојица министара су се сагласила да је свакодневна комуникација полиција двеју земаља о актуелним дешавањима на добром нивоу.Они су на састанку разговарали и о корона вирусу, оценивши да ће иако срећом нема оболелих ни у Србији ни у Мађарској, обе државе наставити пажљиво да прате ситуацију.

Сијарто је такође истакао да ће Мађарска наставити да пружа подршку Србији на њеном путу придруживања Европској унији.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести