Стефановић: Износићемо аргументе против Косова у Интерполу

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић упитао је све земље које говоре о томе да поново треба разматрати пријаву за пријем Косова у Интерпол, "шта се променило од новембра" прошле године када Косово није примљено у ту организацију.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Стефановић је за телевизију Пинк рекао да је прошла седница одржана 20. новембра и да је Београд следећег дана почео нову рунду разговора како не би дошло до пријема Косова у Интерпол.

Он је казао да ће Србија разговарати са сваком државом, износити аргументе и ослонити се на пријатеље и да ће истаћи "правне, политичке и полицијске разлоге" против чланства Косова.

Стефановић је рекао да се о владавини права и борби против тероризма на Косову може говорити само у лошем светлу и истакао да је велики број људи са Косова отишао да се бори за Исламску државу.

Он је заговорницима пријема Косова у Интерпол због борбе против криминала поручио да се против криминала могу борити и они који нису у Интерполу, а да Приштина са том организацијом има контакт преко Унмика.

Упитан шта ће се догодити ако Генерална скупштина Интерпола одлучи да расправља о пријему Косова, Стефановић је казао: "Ја не желим да поверујем да је то могуће. Ми ћемо се борити до последњег тренутка".

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести