Стефановић: Јанковић покушава да брутално обмане грађане

БЕОГРАД: Члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да се наставља кампања базирана на измишљотинама и лажима, којом Саша Јанковић и његови најближи сарадници, покушавају да брутално обману грађане Србије, како би стекли неки јефтини политички поен. 
nebojsa stefanovic F--F4849 (1)
Фото: Dnevnik.rs

"Уз све лажи Јанковића и његових сарадника, грађани Србије могли су данас да виде да су они не само лажови, него и да не познају прописе, па чак ни просте рачунарске операције", саопштио је Стефановић.

У покушају да поново преваре грађане, током изношења информација о броју бирача у Општини Младеновац, Јанковић и његови сарадници показали су да не познају разлику између активних и пасивних бирача. Иако у допису који им је достављен из Општине Младеновац јасно пише да је број активних бирача 46.855, а број пасивних 3.686, они су изнели укупан број од 50.541 бирача, навео је функционер СНС.

Грађани су имали прилике, каже Стегановић, да виде да бивши заштитник грађана Саша Јанковић, који је познат по томе што не поштује закон, не познаје ни прописе, па у активне бираче сврстава и грађане који су умрли, добили отпуст из држављанства или изгубили радну способност.

"Данашња конференција Покрета слободних грађана, поред лажи и непознавања основа изборних прописа, открила је и потпуно непознавање основних рачунских операција Божидара Прелевића, блиског сарадника Саше Јанковића, који је очигледно прескочио часове на којима се учило сабирање и одузимање, па не зна ни да одузме два броја". 

Говорећи о наводној разлици у подацима о броју уписаних бирача, одузимајући 47.954 од 50.541, Прелевић долази до фамозних 4.000, наводи Стефановић.

Функционере СНС предлаже Јанковићу и његовим сарадницима да не би било лоше када би посетили понекад бар вечерњу школу, јер разлика 50.541 и 47.954 износи 2.587, скоро 1.500 мање него што су ови стручњаци израчунали, који очигледно осим сабирања новца, лажи и начина како да преваре грађане Србије, не умеју да одузму два броја.

"Не чуди ме оволика паника у штабу Саше Јанковића, наравно да се плаше избора и воље грађана, јер знају да народ не могу преварити и да сада сви виде да је Саша Јанковић један професионални лажов и ништа више од тога", казао је Стефановић.Српска напредна странка, истиче он, наставиће да се бори за грађане програмом и идејама, али и конкретним резултатима које је до сада постигла. 

"Наставићемо да се боримо изградњом путева, улица, новом водоводном и канализационом мрежом, али и већим платама и пензијама. Борићемо се даљим унапређењем положајем радника, отварањем нових радних места и фабрика, оздрављењем економије коју су Саша Јанковић и његови партнери, Ђилас, Шапић, Шутановац и Јеремић довели на руб пропасти", саопштио је Стефановић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести