Стефановић: Нападач на Трифуновића познат полицији

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је мушкарац који је напао лидера Покрета слободних градана Сергеја Трифуновића познат полицији.
sergej trifunovic tanjug
Фото: TANJUG/ TANJA DROBNJAK

"Исти човек који је псовао мајку председнику Вучићу, потегао шрафцигер на Симу Спасића, исти човек је сад пришао и Сергеју Трифуновићу. Није било физичког контакта, али је било добацивања", рекао је Стефановић за Прву телевизију.

Он је рекао да не сме да говори о садржају изјава ухапшених нападача, али да је јасно из изјава током напада шта су мотиви обрачуна, пренео је Б92.

"Очигледно да је један део људи, који су незадовољни што је Сергеј Трифуновић решио да изађе на изборе, незадовољан том одлуком и своју фрустрацију показују на тај начин", закључио је Стефановић.

Стефановиц, који је члан Председништва Српске напредне странке, рекао је да СНС не дели никакве заједничке вредности са ПСГ, али се противе насиљу.

"Ми са Сергејем Трифуновицем не делимо никаве заједничке вредности, шта је он писао и изговарао о нашим цлановима... Али то не значи да Сергеј Трифуновић треба да добије батине", рекао је он.

Према његовим речима, атмосфера насиља не сме да постане политика са којом се сви слажу, те да је битно да држава реагује.

"Ми ћемо наравно до краја изборог циклуса појачано пратити скупове и припадници полиције биће на свим локацијама где се одржавају трибине, прикупљају потписи, поготово тамо где се појављују лидери који изазивају пажњу", најавио је он.

Стефановић је замолио све који организују било какву политичку манифестацију да је пријаве, како би били заштићени, а полиција могла да их обезбеђује.

"Молим све грађане да одустанемо од било каквог бокс меча са саобраћајним знацима, оградама... Дајте да се бавимо политичким порукама, програмима", рекао је Стефановић.

Насиље није дозвољено и не смемо да се помиримо са њим, поруцио је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести