Стефановић: Нећемо дозволити ломљење народне имовине

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић позвао је данас све у Србији да се уздрже од насиља и поручио да се неће дозволити да неко ломи и руши народну имовину и да се неће дозволити да се угрози безбедност и живот било ког човека у Србији.
stefanovich
Фото: Танјуг (Видео)/Небојша Стефановић

У телефонском укључењу на ТВ Пинк, у време када су учесници протеста пред скупштином почели да гађају полицију каменицама и петардама, Стефановић је рекао да је то нешто чега су се прибојавали.

“Имамо информације да један део демонтраната, када падне мрак, планира да изведе одређене актвности, немире, да оштети имовину и угрози безбедност људи. Позивам људе да се не баве насиљем, насиље ником неће бити дозвољено”, поручио је Стефановић.

Он је негирао наводе портала Нова.рс да полиција шаље водене топове на демонстранте, и да је из правца Бановог брда ка центру града кренула полицијска колона коју чине оклопно возило са воденим топом и неколико марица.

“Апсолутно нетачно. Никава возила, никава оклопна возила, никакви водени топови, никакав покрет било какавих снага не иде према Скупштини, ни у Београду нити било где у Србији”, каже Стефановић.

Министар је навео да због ситуације која настаје мора да прекине телефонску везу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести