Стефановић: Нема криминалаца у униформи, ни хулигана у полицији

БЕОГРАД: Нема криминалаца у униформи и нема хулигана у редовима полиције, поручује министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и пита оне који кажу да полиција на протестима хапси "нашу децу" , а не хулигане, да ли су они који бацају каменице и бакље "наша деца" или су хулигани, криминалци и насилници.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug/MUP

"Каменице, делови свеже разваљеног тротоара, бакље и конзерве бачене на наше полицајце, док стоје мирно штитећи нашу имовину и законе Републике Србије обележиле су претходне дане у Београду", констатује министар Стефановић у изјави за Танјуг и примећује да су се разни опозициони лидери упињали, како каже невешто, да демонстранте, који их бацају, представе као сараднике полиције, сараднике државе, као некога блиског власти, све док нису схватили да телевизијски снимци показују да то чини велики број оних који су се окупили испред Скупштине.

"Када полиција стрпљиво трпи каменице, онда кажу да власт понижава полицајце и да је требало раније да интервенишу. Када полиција, штитећи и сопствене животе, похапси оне који бацају каменице и наносе им тешке телесне повреде, када приведе оне који их нападају, ударају и шутирају онда нападачи постану "наша деца", истиче министар и пита:

"Да ли су они који бацају каменице и бакље наша деца или су хулигани, криминалци и насилници? Да ли то зависи од тога да ли нападају полицију или новинаре, да ли поломе ноге припаднику МУП-а или нашамарају неког од лидера Савеза за Србију?".

Иако су, каже Стефановић, за њега сви нападачи исти и полиција ће према свима исто поступати у складу са законом, пита јер жели да укаже на лицемерје оних који то тврде свакога дана.

"Нема криминалаца у униформи и нема хулигана у редовима полиције, моје колеге су поштени, часни и одговорни људи који штите Србију, њене грађане и законе ове земље" наводи министар Стефановић и додаје да ће због тога увек стати у њихову заштиту против свих оних који би да се радују када полети комад ивичњака или део одваљене фасаде према момцима и девојкама, "нашој деци у униформи, која су до јуче вадила људе из поплављених кућа или су им помагали у свакој другој ситуацији у којима им је помоћ била преко потребна".

А што се тиче свих оних који би да релативизују криминал, који би да релативизују кривична дела учињена против полицајаца и имовине, завијена у тобожње протесте против власти, поручује још једном - "немојте се бавити насиљем".

"Полиција и наша држава ће и те како умети да одговори да би заштитили животе људи, да би заштитили демократију и права огромне већине грађана, која се уопште не слаже са оваквим насиљем које се дешава на улицама наших градова ", закључио је Небојша Стефановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести