Стефановић: Полицајци страдали 1999. најхрабрији део полиције

НИШ: Током НАТО бомбардовања 1999. године погинуло је 165 полицајаца, навео је данас у Нишу министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и истакао да су ти људи били најхрабрији део полиције, који су са другим колегама показали колико је важно да се брани слобода своје земље.
1
Фото: TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC

Министар је у холу зграде Полицијске управе у Нишу положио венац на спомен плочу погинулим полицијским службеницима током НАТО бомбардовања и рекао новинарима да су пре 20 година, за време НАТО агресије на СРЈ, припадници полиције били су један од кључних ослонаца наше земље по питању безбедности.

"Припадници полиције током НАТО агресије били су један од кључних ослонаца наше земље. Заједно са војском и грађанима борили су се да заштите слободу и то је било нешто највредније и најхрабрије што смо могли да урадимо", рекао је Стефановић.

Министар је указао да је само током НАТО бомбародвања погинуло 165 полицијских службеника и да су у периоду пре тога страдале и колеге ангажоване у противтерористичким операцијама на југу Србије, у борби против свих оних који су угрожавали животе и безбедност грађана. 

"Они су били најхрабрији део полиције. Заједно са другим колегама, показали су спремност да у најтежим ситуацијама бране безбедност грађана и слободу земље", навео је Стефановић. 

Стефановић је истакао да су припадници полиције који су настрадали за време бомбардовања показали колико је важно за сигурност и безбедност грађана да буду спремни да се изложе најтежим могућим ситуацијама у којима могу да изгубе и оно највредније - свој живот.

Фото: TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC

Истиче да је данас неопходно да се сећамо тога шта су они урадили за своју земљу, да никада не заборавимо ниједно њихово име и додаје да истовремено морамо сви заједно као друштво да се сећамо њихових породица и да се трудимо да им помогнемо.

Према његовим речима, МУП сваке године се труди да запошљава чланове тих породица, њихове синове, ћерке, супруге, све оне који су остали иза њих, како у МУП-у, тако и у другим институцијама.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести