Стефановић положио венац на споменик Незнаном јунаку

БЕОГРАД: Изасланик председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, положио је венац на споменик Незнаном јунаку на Авали, поводом Дана примирја у Првом светском рату.
s
Фото: Tanjug/MOD (Darimir Banda)

Стефановић је венац положио, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и начелника Кабинета министра одбране бригадног генерала Синише Кресовића, уз највише војне почасти, химну Републике Србије и свечани строј Гарде.

Након полагања венца, у спомен-књигу министар Стефановић је написао да данас одајемо почаст како нашим прецима, тако и свим жртвама и са поносом памтимо победу Србије и њеног народа у ослободилачком рату.

"Стојећи пред криптом јунака историје још једном потврђујемо да сећање на њихову храброст и жртву у Првом светском рату превазилази простор и време. Одајемо почаст, како нашим прецима, тако и свим жртвама овог историјског догађаја и са поносом памтимо победу Србије и њеног народа у ослободилачким рату. Одазвали сте се позиву за одбрану, бранили и одбранили част и слободу српског народа и државе. Почивајте у миру, уверени да ћете заувек бити пример пожртвовања и љубави према отаџбини, уздигнути на пиједестал оних који се памте. Нека вам је вечна слава и хвала!"

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести