Стефановић: Решава се усаглашавање плата у МУП-у

БЕОГРАД:  Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да се изменама и допунама Закона о полицији предвиђа нови концепт каријерног напредовања и решава се питање усаглашавања плата у МУП-у.
Nebojša Stefanović Foto Tanjug/ video
Фото: Foto Tanjug/ video

Стефановић је у Скупштини Србије рекао да ће тај нови систем врло брзо почети да се примењује.

"Нови систем плата треба да реши неку врсте интерне неправедности и успостављање система где ће се за обављање истих послова у различитим деловима министарства, пре свега за полицијске службенике, успоставити исти ниво плата", рекао је Стефановић.

Министар је рекао да се у 2019. години планира повећање плате за припаднике МУП-а.

Он је истакао да плата никоме неће бити смањена, а да ће појединима, због усаглашавања, степен увећања у наредним годинама бити мањи у односу на оне чија је плата вреднована као виша, а примају нижу плату.

"Они ће имати мањи проценат увећања плата све док се те плате не изједначе", рекао је Стефановић.

Стефановић: МУП не располаже информацијама о Љајићу

Министарство унутрашњих послова не располаже информацијама да је министар Расим Љајић део или организатор неке организоване криминалне групе, изјавио је данас потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

"Ја морам да изнесем лично уверење да ја заиста у то не бих могао да верујем", рекао је Стефановић у Скупштини Србије одговарајући посланици СРС Вјерици Радети.

Радета је питала Стефановића да ли има информацију за Народну скупштину, а везано, како је рекла, за "аферу" потпредседника Владе Србије Расима Љајића.

"Да ли сте утврдили да ли је тачно, да ли сте предузели одређене мере. Да ли имате доказе за Љајића и његово учешће у нарко картелу. Морате да одговорите на то питање", рекла је Радета.

Посланик СРС Војислав Шешељ оптужио је раније у Скупштини потпредседника владе и министра Расима Љајића да је вођа једног од најјачих нарко-картела на подручју Србије.

Љајић је после тога позвао Стефановића и све службе да изнесу све податке о њему.

Поручио је да уколико пронађу било шта што указује и најмању криминалну делатност неће ниједног секунда седети на месту министра нити се бавити ниједним јавним послом.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести