Стефановић: У Беливуковом исказу лажи и о Вучићу и о мени

БЕОГРАД: Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је данас да су напади Вељка Беливука на председника Александра Вучића ноторна лаж, а одбацио је и све наводе који њега доводе у везу са Беливуком.
stefanovic
Фото: Министарство одбране

"У моменту када похапшени окорели криминалци на рачун председника Вучића лансирају гомилу бестидних лажи, поједини медији их узимају за озбиљно и без икаквог повода и доказа доводе мене у везу са тим убицама", наводи Стефановић у писаној изјави.

Додаје да ако су већ медији исправно закључили да су напади Вељка Беливука на председника Вучића ноторна лаж једног убице суоченог са правдом, како могу медији да помисле да у Беливуковом исказу има истине када је реч о њему (Стрефановићу).

Он се запитао одакле медијима мотив да верују вођи криминалне банде када говори о било чему.

"Нема ни трунке истине у Беливуковом исказу, а нарочито у интерпретацијама тог исказа на насловним странама појединих медија где се помиње моје име као неког кога убице тобоже бране", саопштио је Стефановић.

Навео је и да је истрага против Беливука и његове групе започела у време док је он био министар унутрашњих послова.

"Дакле, како може окорели криминалац, суочен са необоривим доказима за масакрирање, отмице и друга монструозна кривична дела, да буде кредибилан извор информација за било шта и мера истине и правде? А баш то се ради када се нека његова банална комуникација потура као доказ неке моје наводне умешаности", наводи се у изјави.

Он позива да се медији одлуче, да или верују Беливуку, па се онда придружују онима који у свим његовим лажима виде шансу за политичко слабљење председника Вучића, или му не верују ни реч, што је једино исправно.

"Што се мене тиче, ја се са Беливуком, Миљковићем, нити било ким из те злочиначке организације никада нисам нити срео нити чуо телефоном", поручио је он.

Стефановић је оценио да је мучно и бесмислено што се по ко зна који пут конструише нека непостојећа аферу између председника Вучића и њега.

"Нико не треба да брани председника Вучића од мене, ни нас двојицу од истине, а понајмање масовни убица који у монструозним лажима тражи сламку спаса", истакао је Стефановић.

Он наводи како зна да Вучић нема никакву потребу да му шаље било какве поруке преко медија, нити преко страначких колега, и додаје да оваквим насловним странама са нападом на њега нико од иницијатора неће имати никакву корист.

"И председник Вучић и ја веома добро знамо да је довољна једна једина његова порука или позив да се повучем, ако мисли да је истина ишта што је о мени до сада објављено у медијима и што појединци из наше странке можда говоре о мени, а ја ћу моментално поступити по његовој одлуци. Наш однос је до краја отворен и искрен, као и првог дана када ме је довео у политику, и то се никада неће променити“, закључио је Стефановић у писаној изјави.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести