Стефановић у име ССП пише Фабрицију

БЕОГРАД: Након отворених писама ММФ-у и неким европским институцијама, из Странке Слободе и правде Драгана Ђиласа сада су и шефу делегације ЕУ у Србији Сему Фабрицију упућене оптужбе да игнорише, како та странка сматра, реално стање ствари у Србији.
borko stefanovic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

У писму које потписује заменик председника Странке слободе и правде, Борко Стефановић, наводи се да Фабрици "немо посматра убијање европске персперктиве" у Србији, иако његов посао, како каже, подразумева рад на приближавању Србије ЕУ и испуњавању критеријума за чланство.

Стефановић поручује Фабрицију, уз обавезан иронични тон, да ће остати упамћен као човек који се у раду са Владом Србије "осецао као да је сваки дан празник", док је власт, коју назива "хибридним режимом" "отела државу од грађана, узрупирао институције, приватизовао полицију и судство и укинуо демократију".

Стефановић је као примере "антиевропске праксе" навео три случаја, један је спот у којем се, како тврди, монтажом и без коментара лидери опозиције и "побуњени грађани приказују као насилници", други снимак који се појавио на мрежама у којем се наводно малтретира човек, јер је увредио бизнисмена блиског СНС-у, а трећи - потпис Владе Србије на белоруску декларацију којом се Ујгури, мањинска заједница у Кини, проглашава за терористе.

Странка слободе и правде, пише Стефановић, верује у европске вредности и опредељена је да Србија постане члан ЕУ, а шеф њене Мисије би, додаје, требало да буде савезник у тој борби, а не, како каже, неми посматрач ерозије поверења и слабљења ентузијазма грађана за улазак у ЕУ.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести