Стефановић: У Нишу слика успешне Србије, која никога не угрожава

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је вечерас да је у Нишу приказана слика успешне Србије која има јаку економију, која је способна да штити своје грађане, која неће бити агресор, али неће дозволити ни да је неко угрожава.
stefanovic, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva

Стефановић је за ТВ Пинк рекао и да је јучерашња парада у Нишу показала колико је урађено за земљу, војску и полицију протеклих година.

"Никога не угрозавамо, апсолутно никоме не претимо", поручио је Стрефановић додајући да је све протекло у тону који показује да Србија хоће да буде партнер свима у региону, али је оценио и да се некима не свиђа то што Србија јача, пре свега економски.

"Без јаке економије нема ни повећања плата и пензија, нема ни више опреме, униформи и возила, нема ништа. А кад економија јача, као што јача, онда имате могућност да улажете даље", рекао је Стефановић. 

У Нишу је, како је навео, приказана слика успешне Србије, која је способна данас да штити своје грађане и пошаље поруку да неће никада бити агресор, али да неће да наше градајане било ко малтретира или понижава. 

"Прича о успешној Србији која се подигла из економске беде, која се подигла из умало банкрота, да би данас могла да инвестира и улаже у храбре људе из полиције и војске који чувају нашу земљу и бране нашу слободу", поручио је Стефановић. 

Поводом неких коментара да је Србија парадом "показала мисиће у време напетости са Пристином", министар је рекао да приштинске власти немају капацитет да разумеју многе ствари које се дешавају у свету нити могу да помогну народу, без обзира на то да ли се ради о Србима или Албанцима, који живе на КиМ.

"Не бих говорио о томе шта они мисле или сматрају, бесмислено да причамо о томе. Оно што виде други у Европи и свету је да се Србија понаша одговорно и озбиљно и захваљујући којој у последњих шест - седам година имамо апсолутну стабилност и поред бројних изазова", додао је Стефановић.

Он је додао да је могао да види у какавом су стању били војска и полиција пре пет, шест година, а како је данас, наводећи да је импресиониран оним што је приказано. 

"Све што сте могли да видите јуче, пре пет, шест година није било. И то све захваљујући овим стручњацима и Ђиласу и Јеремићу и свима из ДС-а, који су управљали Србијом. Они су војску и полицију свели на то да људи буду задовољни да можда након шест или седам година добију једну униформу", истакао је Стефановић додајући да је Србија имала "можда два исправна авиона у њихово време".

Не разумем потребу да руше и нападају 

Небојша Стефановић рекао је вечерас да не разуме зашто поједине присталице СзС имају потребу да уништавају имовину грађана Србије или да некога нападну.

"Данас су ме звали људи који живе на Теразијама, пре тридесетак минута, био је опет бокс меч између саобраћајног знака или два и групе присталица људи из СзС. Не разумем као грађанин ове земље, као грађанин Београда зашто неко има потребу да нешто руши, да некога нападнете на тим манифестацијама", рекао је Стефановић.

Он је упозорио да је то наша имовина, да то није нешто што је пало с неба, већ нешто што свако од нас плаћа, што је наса имовина, имовина насе земље.

Стефановић је додао да је тешко да коментарише било шта што раде или дискутовати са представницима опозиције предвођене СзС, јер, како је рекао, они немају политику, нити предлог за неко решење било да је оно политичко или економско.

Како је рекао, они имају само спремност да учине било шта како би се поново домогли власти.

Стефановић је указао да су то људи који су пунили своје џепове док су били на власти, а за то време држава је темељно уништавана, разарана, није било инвестиција ни било какавих улагања.

"Данас је њихова порука да су спремни да учине било шта да би се вратили на власт. Немојте људи. Ово ја заиста не разумем... и онда се чуде зашто нико неће да гласа за њих", рекао је Стефановић за ТВ Пинк упитан да прокоментарише најављену радикализацију протеста опозиције.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести