Стипендије вредне 118 милиона динара за младе таленте с УНС-а

НОВИ САД: Фонд за младе таленте Републике Србије „Доситеј“ доделио је 393 уговора за стипендирање најбољих стипендиста републичког Фонда за младе таленте с Универзитета у Новом Саду за основне, интегрисане и мастер академске студије, чија је вредност око 118 милиона динара.
s
Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајинска влада наставиће са максималном подршком Универзитету у Новом Саду и вама-стипендистима, и свим младим и даровитим људима који чине елиту и Универзитета и нашег друштва у целини, истакао је овом приликом председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Наш задатак је да створимо услове да ваша животна и професионлна мисија успе. Ви сте друштво будућности и искра будућих одлука, додао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Министарство омладине и спорта настоји да сваке године повећава број студентских и ученичких стипендија које се додељују, што говори о стратешком улагању државе у младе људе, казао је ресорни министар и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић.

Посебно бих се захвалио Покрајинској влади и Граду Новом Саду који су на листу приоритета ставили образоваење, додао је министар Удовичић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Честитам вам на овим стипендијама, које сте заслужили вашим радом, посвећеношћу и талентом и које представљају својеврсну подршку државе за ваша постигнућа. Обрадовало нас је сазнање да је ове године у питању рекордни број стипендиста у Новом Саду, и то је похвално, јер значи да држава има више пара и може више да улаже у будућност Србије, а истовремено значи и да имамо све већи број младих, талентованих стручњака у земљи. Поред свега што држава ради за вас, чини се да увек може боље и ми се трудимо да створимо најбоље услове за све, међутим, сведоци смо тога да млади одлазе из земље. Зато упућујем апел, а истовремено и вапај, молбу, односно искрену жељу да останете да живите и радите у Србији. Видели сте да смо уредили Кампус, граде се нови тржни центри, булевари и нови мостови, али нама то ништа не вреди, ако ви - наша деца, наши унуци, не живите у Србији. Нама празни објекти не требају. Ни најбољи клинички центри, ни најбољи научно-технолошки парк, ни нова индустријска зона нам не вреди ако нема народа. Драги студенти, Србија не може да напредује, не могу да расту плате ни животни стандард грађана, ако сви ви или већина вас сутра одлучи да за адресу изабере неку другу државу. Ко год од вас стипендиста, буде нашао мотив и имао жељу да остане овде или да се након неког периода  врати у Србију, својој земљи ће узвратити радом. Без вас и без вашег останка и рада овде, у Србији нема будућности. Не требају нам ни европске титуле младих ни културе, јер сте ви наше титуле. Титуле смо добили зато што имамо вас. Град Нови Сад ће се заједно са Покрајинском владом и Републиком трудити да вам пружи што боље услове за студирање, рад и живот, јер нам је заједнички циљ да живите и радите у јакој и снажној Србији, рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Фото: novisad.rs

Све пројекте које радимо у Новом Саду заједно са Покрајинском владом успмерени су на вас, на ваш рад и напредак. Желимо сви заједно, да живите и радите у Србији, казао је градоначелник Вучевић.Образовање је најмоћније оружје које мења свет, а ми, захваљујући Фонду имамо потенцијал за то. Данашњи дан доказ је да се у Србији цени марљив рад и напредак, истакла је стипендиста Николина Томић.

Свечаности су присуствовали и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и ректор Универзитета у Новом Саду Дејан Јакшић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести