Стоиљковић: Македонске власти слабо воде рачуна о правима Срба

СКОПЉЕ: Лидер Српске демократске странке у Северној Македонији Иван Стоиљковић изјавио је да актуелна македонска влада слабо води рачуна о 50.000 Срба у тој земљи, преноси портал Плусинфо.
i
Фото: Youtube Printscreen

Он је поводом обележавања Светог Саве у интервјуу за портал Лидер рекао да, уколико се не води рачуна о политичким интересима српске заједнице, било која влада у Северној Македонији не може да рачуна на њихове гласове.

Национални празник Срба у Северној Македонији ове године ће бити обележан у Тетову, Куманову, Битољу и у Скопљу, у Македонском народном театру.

На централној манифестацији Светосавске академије, обратиће се и технички премијер Северне Македоније Оливер Спасовски, а присуствоваће и делегације из Србије и Републике Српске.

Присуствоваће и члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Додик ће се састати са македонским председником Стевом Пендаровским а после тога на Светосавској академији ће му бити уручена Светосавска повеља "за значајан допринос у српском националном питању у региону и значајан допринос у заштити Срба и српске културе и традиције у Северној Македонији".

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести