ША: Грађани пред седиштем ГИК, чланови СНС у штрајку глађу

ШАБАЦ: Испред зграде градске управе у Шапцу вечерас су се окупили грађани и присталице СНС у знак подршке члановима Градске изборне комисије из те странке, који од вечерас штрајкују глађу због опструисања изборног процеса.
pajic
Фото: SNS Šabac

Градска изборна комисија, која је под директном контролом Небојше Зеленовића, налази разлоге да опструисе комплетан изборни процес, а пре свега да крши закон, изјавио је раније вечерас повереник Главног одбора СНС у Шапцу Александар Пајић.

Због тога су чланови ГИК које је делегирала СНС вечерас ступили у штрајк глађу.

Покушавају да на сваки начин остану на власти још неколико недеља, како би и даље злоупотребљавали средства буџета и јасно изражену вољу грађана Шапца. Чланови Градске изборне комисије које је делегирала СНС ступили су вечерас у штрајк глађу због таквог односа председника и чланова ГИК које је делегирао Небојша Зеленовић и Душан Петровић, рекао је Пајић Танјугу.

Градска изборна комисија вечерас је одложила доношење одлуке по приговорима и тражила да се поједини спискови за бирачко место уреде, односно тражила је начин да опструише изборни процес и да, одуговлачењем, сачека да избори, једноставно, не могу да се прогласе, казао је Пајић.


СНС демантује Зеленовића

Градски одбор Српске напредне странке Шабац демантовао је вечерас као неистините наводе Небојше Зеленовића да је кандидат за градоначелника Српске напредне странке Шабац Александар Пајић са криминалцима упао у просторије Градске изборне комисије, као што није истина да Српска напредна странка опструише седницу ГИК.

Чињеница је да чланови, који су под утицајем Душана Петровића, на прљав начин покушавају да одуже изборни процес и због тога су они на које он не може да изврши утицај одлучили да ступе у штрајк глађу, наводи се у саопштењу.

Уједно, овим путем питамо Небојшу Зеленовића, због чега криминалци чувају куће Будимира Павловића, Душана Петровића, па чак и његову, наводи ГО СНС Шабац.

Зеленовић, као и председник ГИК Будимир Павловић изјавили су да су чланови ГИК из СНС "упали на седницу" комисије и не дају осталим члановима да изађу из просторија ГИК.


Председник Градске изборне комисије Будимир Павловић тврди да активисти и руководиоци СНС у Шапцу физички блокирају чланове градске изборне комисије да напусте салу у којој су заседали.

Он је рекао да су представници ГИК обавестили полицију о вечерашњим догађајима.

Пајић је рекао да Шабац мора да поштује закон и вољу грађана, без обзира да ли се она свидела или не Небојши Зеленовићу.

Јевђенић: Нетачне тврдње Зеленовића

Начелник Полицијске управе Шабац Зоран Јевђенић изјавио је вечерас да нису тачне тврдње бившег градоначелника Небојше Зеленовића да полиција вечерас није реаговала по пријави чланова Градске изборне комисије у Шапцу.

У изјави за јавност, Јевђенић је истакао да је полиција одмах по пријави председника Градске изборне комисије Будимира Павловића да се испред зграде општине окупило више лице која не дозвољавају члановима ГИК-а да напусте зграду општине, изашла на лице места.

Патрола полиције је утврдила да се на неких двадесетак метара од зграде општине налази група људи који су рекли да су дошли како би заштитили изборну вољу грађана, а том приликом није било никаквог нарушавања јавног реда и мира, нити је било ко блокирао улазе зграде општине Шабац у којој заседа Градска изборна комисија, навео је Јевђенић.

Он је додао да је полиција поступила и по пријави Будимира Павловића да се на првом спрату зграде општине налазе људи који онемогућавају рад ГИК-а, а уласком у зграду општину такође је утврђено да нема никаквог нарушавања јавног реда и мира, нити се било ко од присутних у згради жалио да је на било који начин угрожен.

Позивам и Небојшу Зеленовића и све друге да на злоупотребљавају полицију у политичке сврхе нетачним тврдњама да није реаговала и на тај начин обмањују грађане, закључио је Јевђенић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести