Шутановац: На листи ДС генерали, професори..

БЕОГРАД: Председник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац изјавио је да су избори у Београду изузетно важни за ту партију због чега ће ДС грађанима Београда понудити, како каже, ''''најбољу изборну листу на којој ће се наћи универзитетски професори, генерали и стручњаци за комуналне проблеме у граду''''. 
dragan sutanovac, FoNet
Фото: FoNet

Шутановац је за Тањуг рекао да ће носилац листе ДС-а бити професорка Весна Ракић Водинелић и да ће се на њој наћи и личности попут професора књижевности Михајла Пантића, професора Правног факултета Танасија Маринковића, као и професори Иван Вујачић, Мирјана Рашевић и Драгослав Шумарац. 

Међу кандидатима ДС за одборнике биће и генерали Срето Малиновић и Петар Радојчић, што је Шутановац назвао ''''новином за ДС'''' и додао да ће своје место на листи имати и ''''искусни политичари'''' попут потпредседника Социјалдемократске странке (СДС) Марка Ðуришића.

Према речима Шутановца, кампања ДС-а базираће се на човеку и свима онима који данас осећају како се на лош начин води град.

''''Људи који су на листи ДС су стручњаци из различитих области које су проблематичне у Београду. Душан Младенновић је професор Саобраћајног факултета, Милош Недељковић је професор енергетике, Шумарац за гарђевину и урбанизам. За сваку област понудићемо решења и кадрове који ће спроводити та решења'''', казао је лидер ДС-а.

Коментаришући данашњу изјаву председника Социјалдемократске странке (СДС) Бориса Тадића, који је пружио подршку ДС и позвао да се после београдских избора ''''обједини Демократска странка и обнови њен рад'''', Шутановац је подсетио да је изборној кампањи за председника ДС и у свом првом говору на тој функцији рекао да је време подела у ДС и међу демократама прошлост и да ће учинити све да поново обједини ту странку.

''''То је у најбољем интересу грађана Србије јер се ниједна промена у нашој земљи није десила без ДС-а. Изузетно сам задовољан што су са нама и Нова странка и СДС. То је први корак, а настојаћемо да за републичке изборе проширимо коалицију'''', најавио је Шутановац.

Он је позвао све којима је, како каже, ДС омогућио да се "политички презентују" да се врате у ту странку и да већ на првим изборима у Београду смене ову власт.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести