Шутановац: СзС губи смисао опстанка

БЕОГРАД: Грађани имају све мање поверења у Савез за Србију у коме лидер покрета "Двери" Бошко Обрадовић води главну реч, оценио је Драган Шутановац, председник Савета за стратешке политике и бивши лидер Демократске странке, који сматра и да је опозиција прерано донела одлуку о уједињењу у бојкоту избора.
sutanovac
Фото: Tanjug (N. Milošević, arhiva)

То је било очито од старта, а сада је тога свестан и он, па у маниру Удбе тражи унутрашњег непријатеља, каже Шутановац за Курир.

Он додаје да се у свакој коалицији чланице одричу неког дела своје политике, али да ипак имају заједничку политичку основу, што у случају СзС, како наводи, од почетка није случај.

Тако, додаје Шутановац, СзС практично губи смисао опстанка, поготово у бојкоту избора.

Он сматра и да Србија "има најгору власт у 21. веку", али и да је опозиција прерано донела одлуку о уједињењу и бојкоту.

Уместо да смо прошлу годину искористили да грађане мотивишемо да такву власт почисте на изборима, опозиција је прерано донела одлуку о уједињењу у бојкоту, чиме је потпуно анестезирала грађане и политичку сцену поделила - уместо на власт и опозицију - на оне који су за бојкот и против њега, објашњава Шутановац.

Чини се да, додаје бивши лидер ДС, опозиција нема идеју, не само о томе шта да ради после избора, већ и коју политичку платформу да понуди грађанима како би их мотивисала на промене.

Шутановац истиче и да је проблем опозиције у томе што више нико не зна који су њени ставови о, рецимо, питању ЕУ и Косова.

Сад су ствари постављене наглавачке, бојкот се проглашва због лоших изборних услова, а странке савеза се не слажу о питању решења елементарних проблема које Србија има, додаје Шутановац.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести