Тачи: Конститутивна седница парламента у року

ПРИШТИНА:  Председник привремених приштинских институција, Хашим Тачи, изјавио је данас да ће поштовати законске и уставне рокове за сазивање конститутивне седнице парламента, након ванредних парламентарних избора, одржаних 6. октобра, пренела је приштинска Газета Еxпрес.
Hašim Tači Foto Tanjug/S.Radovanović
Фото: Foto Tanjug/S.Radovanović,

Упитан за када ће сазвати конститутивну седницу, Тачи је новинарима приликом посете Рачку кратко одговорио:"У редовним уставним и законским роковима".

Тачи има још 16 дана да закаже одржавање конститутивне седнице. Рок за њено сазивање почео је 27. новембра, када је ЦИК потврдио изборне резултате.

Предвиђено је да конститутивну седницу сазове председник привремених приштинских институција, а ако то није могуће, посланици то могу учинити сами.

 

Тачи у Рачку: Геноцид,не једини на Косову

Педседник привремених приштинских инсттуција, Хашим Тачи, био је данас у Рачку, где је изјавио да се у том месту током последњег рата на Косову догодио масакр, "врхунац геноцида на Косову", пренела је приштинска Газета Еxпрес.

У обраћању поводом Међународног дана људских права, Тачи је поновио оптужбе, на којима Приштина инсистира, да је "Србија извршила око 400 масакра на Косову над албанским цивилима", да је убила преко хиљаду деце, да је силовано 20.000 жена и убијено око 13.000 цивила.

"Рачак је означен као врхунац масакра и злочина које су Срби почнили на Косову", тврди Тачи.

Рекао је и да они који су почили злочине још нису изведени пред лице правде и извинили се.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести