Тачи одликовао Гренела медаљом за заслуге

Премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти и извршни директор Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) Адам Болер потписали су вечерас споразум о сарадњи.
Tači odlikovao Grenela medaljom za zasluge  Foto: Tanjug/video
Фото: Тачи одликовао Гренела медаљом за заслуге  Фото: Танјуг/видео

ПРИШТИНА: Председник привремених косовских институција Хашим Тачи одликовао је вечерас специјалног изасланика америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела, председничком медаљом за заслуге.

Тачи је то објавио на свом Фејсбуку наводећи да је то урадио, јер цени Гренелов допринос дијалогу Београда и Приштине, преноси Газета експрес.

"Оно што други нису урадили, Гренел је урадио брзо и добро. Споразум из Беле куће донеће мир и стабилност на Косово и регион", рекао је Тачи.

Гренел и Хоти: Посвећеност споразуму из Вашингтона

Специјални изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је вечерас у Приштини да је посета америчке делегације доказ да су САД посвећене споразуму из Вашингтона, потписаном 4. септембра.

Специјални изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел изјавио је вечерас у Приштини да је посета америчке делегације доказ да су САД посвећене споразуму из Вашингтона, потписаном 4. септембра.

"Дошли смо да докажемо посвећеност споразуму о економској нормализацији односа. Знамо за обећања дата у прошлости Косову и желимо да обећамо да ће се спровођење споразума наставити", рекао је Гренел након састанка с премијером привремених косовских институција Авдулахом Хотијем, преноси приштинска Коха.

Хоти потписао споразум са ДФЦ

ПРИШТИНА: Премијер привремених косовских институција Авдулах Хоти и извршни директор Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) Адам Болер потписали су вечерас споразум о сарадњи.

Како преноси Газета еxпрес, споразум је потписан након састанка Хотија са америчком делегацијом у којој су осим Болера изасланик америчког председника Доналда Трампа за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела и представници УСАИД-а и ЕСКИМ-а.

Након потписивања споразума Гренел је рекао да споразум подразумева нове, високо плаћене послове, преноси приштински Репортери.

Према његовим речима, делегација из Америке ће доћи на Косово и дода да је Трамп поносан на економски споразум и да им је поручио да дођу на Косово.

Гренел одбацио Куртијеве критике као бесмислене

ПРИШТИНА:Амбасадор Ричард Гренел изјавио је вечерас да су тврдње лидера Самоопредељења Аљбина Куртија да је споразум из Вашингтона на штету Косова, мислећи на језеро Газиводе, бесмислене.

Гренел је Куртијеве тврдње назвао "лудим критицизмом", преноси портал Репортери.

"То је у потпуности луда критика и не бих јој придао много важности. Почетак спровођења је велики дан, велики процес, политичари не би били политичари када не би критиковали и то је о.к. Поносни смо на овај споразум, видећете да то нису само празне речи", рекао је Гренел.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести