Тачи: Ради се на постизању споразума путем дијалога

ЖЕНЕВА: Косовски председник Хашим Тачи рекао је данас у Женеви да се, путем дијалога у Бриселу, ради на постизању мировног споразума са Београдом.
Hasim Taci Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Политичка стабилност производи и економски развој, зато и радимо на постизању међудржавног споразума који стабилизује цели регион", изјавио је Тачи на скупу "Дијалог о Западном Балкану", у организацији Светског економског форума.

Како је рекао, предност је што обе стране подржавају постизање овог споразума, а цела међународна заједница, САД и ЕУ подржавају његово постизање, саопштио је Тачијев кабинет, пренела је РТК 2.

"Резултат не би требало прејудицирати, али сви морамо бити јединствени у процесу дијалога између Приштине и Београда", рекао је Тачи.Тачи, како је пренела агенција Ројтерс, види малу шансу да се убрзо постигне "договор о граници са Србијом, али се мора наставити или ће у супротном проћи још једна деценија".

"Споразум о трајном миру између две земље, укључујући демаркацију границе дуге 400 километара отвориће пут просперитету и ближим везама са ЕУ као и пуном међународном признању Косова", рекао је Тачи после састанка којем су присуствовали званичници Србије, Хрватске, Албаније, Турске и Немачке.

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести