Тачи: Ванредно стање на 30 дана, а можда и краће

ПРИШТИНА: Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи, који је раније данас потписао уредбу о увођењу ванредног стања, каже да очекује да ће то трајати 30 дана, са могућношћу продужења или скраћења.
Hašim Tači Foto Tanjug/S.Radovanović
Фото: Foto Tanjug/S.Radovanović,

Тачи је на конференцији за новинаре, након потписивања уредбе коју парламент треба да одобри двотрећинском већином, а чему се противи влада премијера Аљбина Куртија, изјавио је да би ванредно стање могло бити прекинуто и пре истека 30 дана, у зависности од ситуације.

Тачи је рекао да тренутном ситуацијом објективно најбоље могу да управљају сами грађани, поштовањем мера и дисциплином.

"Лекари раде сјајан посао, сјајан и узорно за регион и шире. Уобичајено је откриће да најбоље управљање ситуацијом могу постићи грађани, породице, друштво дисциплином коју показују, и тако ублажити тешка времена кроз која пролазимо", рекао је Тачи, пренео је приштински портал Љајми.

Према Тачијевим речима Приштина је свесна да се налази у епицентру коронавируса, и да су им потребна и искуства других земаља.

Рекао је и да његова канцеларија ради на финализацији уредбе о увођењу ванредног стања која ће бити достављена парламенту.

Иначе, на косовској територији до јутрос је регистровано 19 случајева заразе корона вирусом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести