Тадић: Нема неприкосновеног лидера опозиције

БЕОГРАД: Састанак опозиције на који је позвао председник СДС-а Борис Тадић завршен је после 13.00 часова, а на њему је било речи о координацији активности опозиције пред будуће изборе, када год да буду одржани.
boris tadic
Фото: boris tadic/tanjug/video

Тадић је новинарима рекао да у Србији данас ниједна опозициона организација нема потенцијал да буде неприкосновени лидер опозиције.

Према његовим речима, у наредном периоду расправљаће о томе да ли треба да иду у једној или више колона, а договорено је и да се користе искуства других земаља.

У том смислу, поменуо је успех опозиције у Црној Гори у којој су се, каже, спојили младост и искуство.

"Али, најважније је да смо се опет сусрели", рекао је Тадић и додао да ће састанци бити одржавани у континуитету, те да је Нова странка предложила тематске разговоре.

"Закључак је да ћемо учинити све да се ујединимо у борби против власти и да се боримо за боље изборне услове", рекао је Тадић који је задовољан одзивом.

Додао је да нико од присутних на састанку није показао претензије да буде лидер опозиције, а ново у односу на све досадашње сусрете навео је то што ће свако имати своју улогу и нико неће имати монопол да говори о аферама, већ ће то радити компетентни људи.

Састанку су присуствовали Јанко Веселиновић из Удружене опозиције Србије, председник ДС С Милош Јовановић, Добрица Веселиновић из Иницијативе Не давимо Београд, Арис Мовсесијан из Нове странке, Ђорђе Вукадиновић, доскорашњи посланик, Сергеј Трифуновић и Павле Грбовић из ПСГ-а и Војин Биљић из Доста је било.

На питање да ли је позвао Демократску странку, Тадић је рекао да је допис упутио Зорану Лутовцу, наводећи да је ДС део Удружене опозиције Србије и да су све њих данас представљали Веселиновић и Вукадиновић, а да ће се за будуће састанке видети да ли ће и остали из тог дела опозиције доћи.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести