Тадић: Подржавам идеју, не и програм

БЕОГРАД: Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да је поздравио придруживање Драгана Ђиласа идеји формирања опозиционог савеза, али не и његов конкретан програм и предлоге које је изнео у медијима.
tadic Boris RHA
Фото: Dnevnik.rs

Због тога сам апеловао да организационе и стратешке принципе не износимо у медијима, већ да их договарамо за заједничким столом, навео је Тадић у писаној изјави.

Уколико заиста желимо да формирамо организацију способну да се супротстави машинерији Александра Вучића, требало би за почетак да имамо на уму да ни он не води унутарорганизационе дискусије пред медијима, а поготово не пред онима који су непријатељски настројени, казао је Тадић.

Он је истакао да се слаже са Ђиласом око кључних принципа и циљева савеза, али сматра да појединачне предлоге не би требало износити у медијима, јер је управо то супротно заједничкој идеји о ненаметању лидерства.

Доказ да је то лоше је што смо сада у ситуацији да у медијима коментаришемо тачке које је изнео Ђилас, уместо да то да чинимо иза затворених врата и пред грађане изађемо са решењима, а не са полемикама, указао је Тадић.

Демантујући медијске написе да се слаже са свиме што је изнео Ђилас, Тадић је прецизирао да је против замрзавања странака, јер би то сузило бирачко тело, а основна претпоставка успеха је уједињење које максимално шири утицај на бираче.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести