Тадић: Вучићу сам оставио боље околности

БЕОГРАД: "Многе грешке су прављене у прошлости, али нико ко је преузимао читав пакет у вези са Косовом и Метохијом од свог претходника није имао боље, већ лошије околности, изјавио је за ФоНет председник Социјалдемократске странке и бивши председник Србије Борис Тадић.
boris tadic
Фото: Tanjug (M. Marković, arhiva)

"Само сам ја Вучићу оставио боље околности за решавање косовског проблема рекао је Тадић коментаришући политику актуелног председника државе Александра Вучића.

"Мислим да је онај пакет мера који смо ми донели био добар основ за разговоре у будућности, али све је то поништено и ушли смо у врло опасну процедуру која подразумева губљење наших елементарних интереса на Косову И Метохихији, а то је управо оно што Вучић негира - да ће једна страна добити све, а друга изгубити све", оцењује Тадић у изјави за ФоНет.

За време његовог мандата, сматра Тадић, дефинисане су црвене линије - технички, а не статусни дијалог, као што су, тврди бивши председник, радили његови наследници.

"Ми смо рекли иза чега нећемо ићи, то је био онај мој разговор са Ангелом Меркел", подсећа Тадић.

Он оцењује да је све мање и мање простора да се сачува дигнитет српске стране и да се заштите витални национални интереси на Косову.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести