Тадићев ДС тражио од САД да признају Косово након избора

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић изјавио је вечерас да је политички директор Министарства спољних послова Борислав Стефановић 2017. године затражио од представника Стејт Департмента Роберта Силберштајна да САД одложе признање Косова за неколико дана, да не би "пореметили" Бориса Тадића у предизборној кампањи.
Stejt department/Tanjug
Фото: Tanjug
Вучић се у емисији Ћирилица на Хепи тв позвао на документ од 17. децембра 2007. у у којем то стоји.
 
"Ти људи су званично тражили да се помери признање Косова на неколико дана, због избора. Њима је било у реду признање Косова, само да се не поремети кампања и њихов избор", рекао је Вучић.
 
То су, каже, тобожње велике патриоте, људи који сада говоре да је он издајник, а у чије време је Косово прогласило независност.
 
"Сви ти који воде хајку у њихово време је 90 земаља признало Косово, а у моје 18 повукло", рекао је он.
 
Вучић је казао да неће да лаже народ да је лака ситуација, да је све наше, и да хоће да грађани виде ко се колико бори.
 
„Верујем у наш народ, у његов суд. Неколико великих људи рекло је да је бесмислено окретати се за сваким ко камен за вама баци, посебно не у ери друштвених мрежа. Други великани говорили су да ниси много урадио ако ниси нападан. Они који нису нападани, чиме су се истакли да буду нападани? Неко се истакне својим радом, делима, неко лоповлуком па народ нека суди", закључио је он.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести