ТАСС: СБ УН о Косову у понедељак, Запад тражи затворену седницу

ЊУЈОРК: Седница Савета безбедности УН о Косову заказана је за понедељак, пише руска агенција Тасс и наводи, позивајући се на дипломатски извор, да Запад тражи да седница буде одржана иза затворених врата чему се Русија, како истиче агенција, противи.
Sednica SB UN Foto: Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

Извор у руској Сталној мисији при УН је додао да Русија и западне земље нису успели да постигну консензус око формата седнице Савета безбедности Уједињених нација, заказане за понедељак и посвећене одлуци Косова о формирању војске.

Читаку: Ванредна седница СБ УН "губљење времена"

ПРИШТИНА:  Дипломатска представница Приштине у САД Вљора Читаку рекла је за приштински лист Газета метро да су ставови држава чланица Савета безбедности УН познати и да ванредна седница коју Србија тражи неће променити ничије мишљење. 

"Мислим да је ова иницијатива само губљење времена. Све што могу да кажем је да су ставови држава чланица Савета безбедности познати. Ванредна седница Савета безбедности неће променити ниције мишљење овде у Њујорку", рекла је Читаку, преноси РТК на српском језику.

Читаку тврди и да су "истина и чињенице на страни Косова". Она је рекла и да је трансформација КБС у току и да би фокус енергије требало да буде на постепеној реализацији ове "историјске иницијативе" за Косово.

Како је јавила руска агенција Тас с, Савет безбедности Уједињених нација сазвао је ванредну седницу за понедељак на иницијативу Русије на којој ће се, како се оцекује, говорити о почетку успостављања косовске војске.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести