Тепић: Полиција и тужилаштво каснили у случају пребијања у Новом Саду

БЕОГРАД: Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је данас да су полиција и тужилаштво каснили са реакцијом на случај бруталног пребијања младића у Новом Саду.
lomljenje ruku
Фото: Youtube Printscreen

Тепић је новинарима испред седишта МУП-а у Палати Србије рекла да је снимак насиља које се догодило 24. августа, прошле седмице објавио Мирослав Паровић, ранији коалициони партнер СНС.

Она тврди да полиција нема тај снимак.

Од директора полиције тражи одговор зашто за Иваном Контићем, осумњиченим за пребијање младића у Новом Саду, није расписана потерница чим је утврђен његов идентитет, већ се, како тврди, чекало 19 дана, иако је, каже Тепић, полиција знала да Контић има двојно држављанство (Србије и Црне Горе).

Пита и да ли су тужитељка и полиција изашли на место догађаја, тражили изјаве од сведока и радника, проверили безбедносне камере...

Тепић сматра да је тај случај послужио за наводни обрачун унутар владајуће странке.

Поповић: Нова лажна афера Маринике Тепић, удар на полицију

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић дошла је данас испред МУП-а поводом недавног случаја пребијања у Новом Саду са намером да понизи полицијске службенике и обесмисли рад полиције, изјавила је државна секретарка МУП-а Биљана Поповић Ивковић и показала новинарима службене белешке, које оспоравају тврдње које је раније изнела Тепић.

Поповић Ивковић је на ванедној конференција за медије истакла да "главна глумица Драгана Ђласа поново износи лажи", као и да се цео случај политизује и креира нова лажна афера.

"То не желимо да дозволимо, о свему постоје службене белешке", рекла је државна секретарка и показала полицијске белешке, којима је објаснила хронологију догађаја, у којем је Иван Контић у Новом Саду зверски претукао 28-годишњег младића.

Иваковић Поповић је рекла да се насиље догодило 24. августа, пола сата после поноћи и да је након тога претучени младић отишао кући, а да се у КЦ Војводине јавио у преподневним сатима, када је и полиција обавештена од стране КЦ Војводине.

"Полиција је одмах реаговала и обишла претученог младића, али он тада није дао информације о догађају и нападачима", рекла је Поповић Ивковић и додала да је полиција обавестила надлежно тужилаштво и да је почела истрага.

Она је показала и белешку од 27. августа, која показује да је полицијски службеник телефонски разговарао са жртвом и позвао га да дође у полицију да да изјаву, што младић ни тада није прихватио, као и да се он појавио у полицији тек 2. септембра, у пратњи адвоката.

"То су сцене насиља које се не толеришу. Креатори лажних афера су ово једва дочекали. Одгледала сам префомранс главне глумице Драгана Ђиласа на једној телевизији и изненађена сам лажима које су изнете", рекла је Поповић Ивковић.

Напомиње да то све износи Тепићка, како је рекла, чији најбољи пријатељ узгаја наркотике и која је оптужила државу да се на државном имању у Моровићу узгаја марихуана и да се никада није извинила за то.

Упитана да ли имају информације о нападачу, каже да полиција ради на случају, као и да сада не може да пружи више информација.

Такође, додаје да је лажна тврдња Маринике Тепић да полиција нема оригинални снимак.

"Циљ је да се обесмисли рад полиције и да се уруши кредибилитет полиције. То је циљ спиновања овог догађаа", истакла је државна секретарка.

Такође, додаје да је Сектор унутрашње контроле МУП-а укључен и да ће бити испитано да ли је дошло до неке грешке или није поступано у складу са законом.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести