Торбица пита Чанка: Шта није истина у обраћању Вулина?

БЕОГРАД: Потпредседник Покрета социјалиста и народни посланик Бојан Торбица реаговао је вечерас поводом критика које је ЛСВ упутио министру одбране, поставивши питање Ненаду Чанку шта то није истина у данашњем обраћању Александра Вулина у Бањалуци.
torbica, tanjug
Фото: Tanjug/ Video, arhiva

"Зар Србија и њена војска нису гаранти Дејтонског споразума, зар све институције Србије, па и војска не припадају свим Србима где год да живе и зар Срби у Републици Српској не доживљавају војску Србије као своју?", упитао је Торбица.

Торбица је потом у саопштењу констатовао да "зна Чанак да је тако, али зна и да Србија више није она земља којом је он владао, земља која се извињава, земља која Републику Српску оставља саму, без помоћи и подршке".

"Зна Чанак да Србија коју води Вучић неће дозволити нову Олују и нове погроме Срба, ни рушење Републике Српске, зато бука и бес. Кога Чанак нападне, Срби знају да треба да га бране", закључио је Торбица.

ЛСВ критикује изјаву Вулина у Бањалуци

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине критиковала је изјаву министра одбране Александра Вулина да Република Српска нема своју војску, али српски народ има, сматрајући да је такав став у супротности са политиком поштовања територијалног интегритета БиХ који званично заступа власт у Србији.

ЛСВ је тим поводом позвала председницу Владе Србије да се изјасни да ли се слаже са ставовима које је Вулин изнео у Бањалуци.

"БиХ има своје Оружане снаге, а идеје о другачијим безбедносним оквирима, које је изнео Вулин, представљају кршење уставно-правног система БиХ и међународних обавеза које је Србија, као потписница Дејтонског и Париског мировног уговора, преузела", наводи се у саопштењу генералног секретара ЛСВ Бојана Костреша.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести